Alfdan De Decker: "Ik ben nog in volle zoektocht naar welk soort renner ik ben"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Aug 2015 - 17:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Alfdan De Decker verdedigde als eerstejaars belofte de kleuren van het Team Van Der Vurst - Hiko.  Alfdan blikt tot nu toe al tevreden terug op zijn seizoen.

1. Verliep de overstap van junior naar belofte zoals je zelf voorop gesteld had? Wat was de moeilijkste aanpassing? Het is beter meegevallen dan ikzelf verwacht had. Mijn ploegleiders hadden op voorhand meerdere malen benadrukt dat het een zeer moeilijke overgang is maar ik heb ze goed verteerd. De moeilijkste aanpassing is het koersen tegen profs in topcompetitie, daar voel je pas dat je nog veel tekort komt op vlak van kracht en ervaring.

2. Voor de junioren die volgend seizoen de overstap maken, welke goede raad kan je aan hen meegeven? Leg jezelf geen druk op en verwacht niet te veel, maar vecht voor wat je waard bent. Als je dit doet kom je al een eind ver.

3. Het seizoen loopt nog enkele maanden. Tevreden tot nu toe? Aan welke wedstrijden heb je de beste herinneringen en waarom? Best tevreden wel. Ik houd goeie herinneringen over aan de rondes die ik gereden heb en meer bepaald Triptyque Monts et Chateux waarvan ik dacht dat deze veel te zwaar ging zijn. De ronde was zwaar maar ik heb hem tot een goed einde kunnen brengen.

4. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen nog uit? Morgen staat er de ronde van Oost-Vlaanderen op het programma waar ik hoop 5 dagen mee te kunnen doen met de beteren en me meermaals te kunnen tonen.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Werkpunt voor volgend seizoen? Er is veel ruimte voor verbetering en het kan ook alleen maar beteren aangezien ik veel te weinig op mijn tijdritfiets zit en veel te weinig tijdritten rijd op een seizoen. Ik maak er echter geen doel van ten opzichte van volgend jaar.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik ben nog in volle zoektocht naar welk soort renner ik ben. Ik ben redelijk snel aan de meet maar kom te kort in een massaspurt. Ikzelf verkies de Vlaamse Ardennen.

7. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Kracht moet erbij komen, paar kilootjes eraf en voor de rest bezig blijven zoals ik nu bezig ben.

8. Spurt of solo? Waarom? Spurt omdat ik weet van mezelf dat ik niet sterk genoeg ben om alleen aan te komen en een spurt winnen geeft enorm veel voldoening.

9. Ben je bijgelovig? Op welk vlak? Nee niet echt. Misschien mijn kleurrijke sokken maar voor de rest niet speciaal iets.

10. Wanneer sluit je u seizoen als eerstejaars belofte met een goed gevoel af? Ik heb nu al een goed gevoel over men eerste jaar als belofte. Ik krijg veel positieve reacties dus dat wil toch zeggen dat ik niet slecht bezig ben al kan het altijd beter. Aan mij volgend jaar om dat te bewijzen.

11. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Met voorsprong de wedstrijden door regen en wind. Ik rij er beter door en voel mij er zeer comfortabel bij in tegenstelling tot het warme weer. Regen en wind is het weer voor de sterke mannen die niet zo scherp staan dat het niet meer gezond is .

 

 

Gerelateerde artikels

"Het ging van de eerste minuut heel snel. Er waren veel schuchtere aanvalspogingen waarin we telkens een mannetje van de ploeg mee hadden. 6 ronden voor het einde vertrekken er 9 renners en er was dan niemand mee van ons en de voorsprong liep op. Toen was het alle hens aan dek en moesten we iets...
Davo renner Alfdan De Decker heeft in Herzele-Borsbeke de 29ste GP De Rappe Sprinters gewonnen in de sprint. In totaal verschenen 50 juniores aan de start in Herzele-Borsbeke. "Ik ben direct in de 1ste ronde weggereden met 4 man. We draaiden goed rond en konden 50 seconden nemen. Op 3 ronden van...
Voor het provinciaal kampioenschap van Antwerpen U23 kwamen slechts 72 renners opdagen. Al vrij snel brokkelde alles uit elkaar en kregen we 2 kleine groepjes vooraan (7 en 11 renners). Na enkele ronden smolten deze 2 groepjes samen. Uit deze 18 verdwenen nog enkele renners zodat we uiteindelijk...
Alfdan De Decker pakt de overwinning voor ploegmaat Jonas Gastrique in de tweede rit van de ronde van Oost-Vlaanderen. De jarige  Thibeau Thibau  wordt derde .Stan Dewulf behoudt de leidersplaats na de 2e dag. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/...
De Beker van België voor junioren ging vandaag van start te Aalst-bij-Sint-Truiden. 198 renners kregen 116km voor de wielen geschoven. 95 km in lijn en 3 plaatselijke ronden van 7.2 km. Net zoals bij de nieuwelingen, een nerveuze aanvangsfase met vele valpartijen. Enkele renners werden ter...
"In de eerste 2 ronden probeerde ik weg te rijden maar dit lukte niet dus heb ik me 4 ronden verstopt. Vanaf ronde 6 was ik weg met een groep van 8 man. Dit heeft 2 ronden geduurd en direct daarna zijn we weggereden mat 11 man. In de laatste ronde zijn we dan weggereden met 4. Ik, Thibault...