Alfdan De Decker: "Ik ben nog in volle zoektocht naar welk soort renner ik ben"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Aug 2015 - 17:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Alfdan De Decker verdedigde als eerstejaars belofte de kleuren van het Team Van Der Vurst - Hiko.  Alfdan blikt tot nu toe al tevreden terug op zijn seizoen.

1. Verliep de overstap van junior naar belofte zoals je zelf voorop gesteld had? Wat was de moeilijkste aanpassing? Het is beter meegevallen dan ikzelf verwacht had. Mijn ploegleiders hadden op voorhand meerdere malen benadrukt dat het een zeer moeilijke overgang is maar ik heb ze goed verteerd. De moeilijkste aanpassing is het koersen tegen profs in topcompetitie, daar voel je pas dat je nog veel tekort komt op vlak van kracht en ervaring.

2. Voor de junioren die volgend seizoen de overstap maken, welke goede raad kan je aan hen meegeven? Leg jezelf geen druk op en verwacht niet te veel, maar vecht voor wat je waard bent. Als je dit doet kom je al een eind ver.

3. Het seizoen loopt nog enkele maanden. Tevreden tot nu toe? Aan welke wedstrijden heb je de beste herinneringen en waarom? Best tevreden wel. Ik houd goeie herinneringen over aan de rondes die ik gereden heb en meer bepaald Triptyque Monts et Chateux waarvan ik dacht dat deze veel te zwaar ging zijn. De ronde was zwaar maar ik heb hem tot een goed einde kunnen brengen.

4. Naar welke wedstrijden kijk je dit seizoen nog uit? Morgen staat er de ronde van Oost-Vlaanderen op het programma waar ik hoop 5 dagen mee te kunnen doen met de beteren en me meermaals te kunnen tonen.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Werkpunt voor volgend seizoen? Er is veel ruimte voor verbetering en het kan ook alleen maar beteren aangezien ik veel te weinig op mijn tijdritfiets zit en veel te weinig tijdritten rijd op een seizoen. Ik maak er echter geen doel van ten opzichte van volgend jaar.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik ben nog in volle zoektocht naar welk soort renner ik ben. Ik ben redelijk snel aan de meet maar kom te kort in een massaspurt. Ikzelf verkies de Vlaamse Ardennen.

7. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Kracht moet erbij komen, paar kilootjes eraf en voor de rest bezig blijven zoals ik nu bezig ben.

8. Spurt of solo? Waarom? Spurt omdat ik weet van mezelf dat ik niet sterk genoeg ben om alleen aan te komen en een spurt winnen geeft enorm veel voldoening.

9. Ben je bijgelovig? Op welk vlak? Nee niet echt. Misschien mijn kleurrijke sokken maar voor de rest niet speciaal iets.

10. Wanneer sluit je u seizoen als eerstejaars belofte met een goed gevoel af? Ik heb nu al een goed gevoel over men eerste jaar als belofte. Ik krijg veel positieve reacties dus dat wil toch zeggen dat ik niet slecht bezig ben al kan het altijd beter. Aan mij volgend jaar om dat te bewijzen.

11. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Met voorsprong de wedstrijden door regen en wind. Ik rij er beter door en voel mij er zeer comfortabel bij in tegenstelling tot het warme weer. Regen en wind is het weer voor de sterke mannen die niet zo scherp staan dat het niet meer gezond is .

 

 

Gerelateerde artikels

Alfdan De Decker zal volgend jaar het wielerjaar aanvatten in de tenue van Lotto Soudal. Voor Alfdan een mooie stap voorwaarts in zijn wielercarrière als derdejaars belofte. "Een kans die ik niet kon laten liggen.  Bedankt aan alle vrijwilligers, ploegleiders, verzorgers en de patron van...
Wanty-Groupe Gobert kan de komende twee jaar rekenen op de getalenteerde renners Aimé De Gendt en Alfdan De Decker. De 24-jarige Aimé De Gendt reed de afgelopen drie jaar bij Sport Vlaanderen-Baloise. De Denderhoutemnaar liet zich al meerdere keren opmerken dit najaar. Zo eindigde hij na Jérôme...
De laatste rit in de ronde van Oost-Vlaanderen werd in een massaspurt opnieuw gewonnen door Alfdan De Decker.  De tweede plaats was voor Tibo Nevens. De Noor Kristian Klevjer eindigde als derde. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157698773935061 De...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn overwinning in Gistel. Omdat het men 1ste overwinning van het seizoen was en omdat het een interclub was. Ook mijn 2 andere overwinningen waren mooi.    2. Vind je u seizoen geslaagd? Ik mag niet klagen. Ik heb me...
Davo renner Alfdan De Decker zal als belofte de kleuren van Vandervurst cycling team verdedigen. "Ik krijg de kans van de ploeg om rustig te groeien zonder druk en kan al proeven van de topcompetitie": aldus Alfdan Wil je ook je transfer aankondigen voor het seizoen 2015? Mail naar redactie@...
Alfdan De Decker heeft gisteren in Wervik zijn derde zege van het seizoen aan zijn palmares toegevoegd.Alfdan kreeg tevens ook de beker van beste streekrenner. "Na de eerste ronde van 23km geraak ik voorop met nog 2 andere renners met als bedoeling om te anticiperen naar de heuvelzone toe....