Alex Vandenbulcke: "Ik wil een goede tijdrijder worden"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jan 2018 - 19:34
Printvriendelijke versie

Alex Vandenbulcke start het komende seizoen in  de kleuren van Soenens Booom cycling team als eerstejaars junior. In zijn laatste jaar als nieuweling was hij goed voor verschillende overwinningen en podiumplaatsen.

1. Welk waren voor u de hoogtepunten van het wegseizoen 2017?
Ik heb dit jaar veel mooie momenten beleefd maar als ik er een paar moet uithalen kies ik zeker mijn dubbel weekend waar ik de zaterdag won in Ichtegem en de zondag opnieuw in Damme. Wat ik zeker ook niet ga vergeten is de ronde in Luxemburg met de nationale ploeg waar ik 5e, 11e en de laatste dag zelfs 3e werd op 150 renners en dat ook op internationaal niveau. Ook alle andere overwinningen waar heel mooi.

2. Ben je tevreden over vorig seizoen of had er meer ingezeten?
 Ik ben zeer tevreden over vorig seizoen en met 20 podiumplaatsen kan dat ook niet anders. Het kon misschien beter als ik me een beetje zou inhouden maar de aanval is nu eenmaal mijn manier van koersen .

3. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Wil je hierin nog verbeteren ?
Ik heb nog maar 1 tijdrit gedaan en dat was het pk waar ik 8ste werd maar dat zonder tijdritfiets of zonder opzetstuur en ook geen tijdrithelm. Ik heb nu wel een tijdritfiets gekocht en wil ook wel een goeie tijdrijder worden.

4. Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018?
Ik ben nu volop in de voorbereiding en moet zeggen dat ik veel meer train dan vorig jaar want vorig jaar trainde ik maar 3 uur. Er staat ook een stage gepland met de ploeg naar Spanje waar ik me ook zal kunnen uitleven .

5. Op welke punten wil je dit jaar progressie boeken?
Ik zou graag progressie maken op het vlak van tijdrijden en afwerken naar de meet toe.

6. Stel je mocht kiezen welke wedstrijden je met de Belgische ploeg zou rijden. Welke zou je dan kiezen en waarom?
Ik zou graag Gent-Wevelgem rijden omdat ik wel gemaakt ben voor de echte punshers maar ik zou ook graag rondes rijden in het buitenland waar het een beetje op en neer gaat en misschien één van de kampioenschappen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Momenteel ben ik nog niet echt een type. Ik heb vorig jaar bewezen dat ik bijna alles kan. Ik kan goed spurten want ik werd 3e in de keizer der nieuwelingen in een massaspurt en haalde nog veel podiums met de spurt. Ook heb ik bewezen dat ik kan klimmen. Ik ging onder meer een podium rijden in Jemeppe maar ik viel plat op 4 km van de meet terwijl ik in de kopgroep zat, maar ik haalde veel ereplaatsen in de andere klimkoersen. Ik heb zeker bewezen dat ik een aanvaller ben want ik was mee in 90% van alle aanvallen. Alleen tijdrijden  moet nog een beetje aan gewerkt worden.

8.Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Ik zou graag mee de koers kunnen maken meer wil ik niet .
 

Gerelateerde artikels

Alex Vandenbulcke start zaterdag in Nokere Koerse waar hij de kleuren verdedigt van het Soenens Booom cycling team Vragen: Wat verwacht je van de wedstrijd voor jezelf?  Wanneer tevreden? Wie zijn de kanshebbers of welke ploegen? "Ik zal heel blij zijn als er een ontsnapping is, dat ik...
Alex Vandenbulcke zal deze week afreizen naar het EK ipv Vito Braet. "Ik ben natuurlijk heel blij dat is als enige eerstejaars mee mag. Ik zal mijn uiterste best doen om een heel goed resultaat te halen en/of de rest te helpen."  
Dit jaar rijden de nieuwelingen voor de 31ste keer de Katjeskoers in Ieper. In totaal zullen 116 nieuwelingen van start gaan in deze Beker van België wedstrijd. Alex Vandenbulcke  zal voor zijn ploeg Tieltse Renners deelnemen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en...
Na zijn zege gisteren in Ichtegem deed de nieuweling van de Tieltse Renners het nog eens over in Damme vandaag. In de spurt wist Alex Vandenbulcke zijn 2e zege van het seizoen te behalen. "In de 5e ronde denk ik waren we met 7 weg. Ik ken Rune Thoré al een beetje en wist dat hij goed is....
De Ronde van Vlaanderen voor junioren werd gewonnen door de Deen William Blume. Zijn ploeggenoot Tobias Lund Andreas werd tweede. Onze beste landgenoot Alex Vandenbulcke eindigde als 4e. "Na en 15-tal kilometer zag ik Warre en Ramses wegrijden zonder dat er reactie kwam van het peloton. Ik...
Dinsdagnamiddag werd er gekoerst in het West-Vlaamse Geluwe waar 71 elite2/u23 aan de start verschenen. Op 1 km van de meet kon Alex Vandenbulcke een kloofje slaan en reed zo naar zijn eerste zege van het seizoen. "In het begin van de koers hield ik me relatief rustig maar sprong toch een...