Alex Colman: "Een koers winnen bij de U23 is mijn droom"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Nov 2016 - 20:21
Printvriendelijke versie

Alex Colman maakte begin dit jaar de overstap van het veld naar de weg en met succes. Alex behaalde verschillende zeges en verschillende top 10 plaats.

1. Je koos begin dit jaar om te stoppen met het veld en de overstap te maken naar de weg. Waarom deze keuze? Mijn keuze voor de weg is gekomen na het BK cyclocross te Lille. Ik heb daar een valpartij gemaakt en mijn knie redelijk hard bezeerd en heb dan besloten om niet meer te starten dat seizoen. Mijn trainer en ik hebben dan besloten om het volledige wegseizoen te rijden.

2. Hoe kijk je terug op je eerste seizoen op de weg? Ik kijk goed naar mijn seizoen terug mag zeker niet klagen. In het begin van het seizoen is er geen enkele wedstrijd geweest waar ik niet bij was in de kopgroep. Heb een constant seizoen met 29 top 10 plaatsen.

3. Wat was je mooiste overwinning van het seizoen voor je en waarom?  Mijn mooiste overwinning vind ik zelf in Baardegem. De start was gegeven en we zijn direct met een andere 10-tal renners beginnen demarreren maar geraakten nooit weg. Halfweg koers ben ik dan weggereden met Louis Moreels en Dave Verbeken. Ik dacht nooit dat we gingen wegblijven maar het kwam dan een spurtje met 3 en ben van op de kop af gegaan en zo men 4overwinning kunnen behalen.

4. Hoe staat het je tijdritcapaciteiten? Tevreden erover? Men tijdrit is goed maar er kan nog veel bij. Ik heb dat aan mezelf bewezen op het PK in Ursel met een 4de plaats waar ik niet echt op getraind heb.

5. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?  Mezelf kan ik beschrijven als een all-rounder. Ik kan wel mee op eender welk parcours maar het liefste heb ik de Vlaamse klassiekers en tijdritten.

6. Wanneer start je met je voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Hoe zal deze eruit zien? Gaan we u enkele keren in het veld zien? De voorbereidingen voor volgend seizoen gaan stilletjes aan beginnen. Ik ga niets overhaasten want het seizoen is lang en lastig. Ik zal een paar keer te zien op de piste, maar het veld zal ik niet meer betreden dit seizoen.

7. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Op de Waalse klassiekers zou ik graag beter zijn want dat was dit seizoen niet echt goed. Als ik daar mee kan met de eerste dan kan ik de Vlaamse klassiekers ook.

8. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ik ben niet echt bijgelovig, het zijn nog altijd de benen en de conditie die het moeten doen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Rood
Favoriete muziek : Alle stijlen muziek
Favoriete film : Komedie films
Andere hobby's:  /
Lievelingseten : Sushi
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Boek
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantoe
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : Alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Mooiste overwinning ooit: BK Aalst en Bk tijdrijden
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Greg van Avermaet
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een koers winnen bij de U23
 

Gerelateerde artikels

Alex Colman start zaterdag in de Vlaamse Pijl voor zijn ploeg Lotto Soudal U23 Vraag: Zaterdag start je in de Vlaamse Pijl.  Wat verwacht je van de wedstrijd voor jezelf?  Wanneer tevreden? Wie zijn de kanshebbers of welke ploegen? "Ik verwacht een wedstrijd die vooral zwaar...
Door het ter zielen gaan van Image4U-Trek moest Alex Colman op zoek naar een nieuwe ploeg. Alex maakte dit seizoen al indruk door als eerstejaars belofte 6de te eindigen in de Omloop van het Waasland, en 13de in Wanzele koersen. Deze knappe prestaties waren ook Lotto Soudal niet ontgaan. Alex maakt...
Vijf ronden moesen de72  nieuwelingen afleggen in Hoboken. Net na de start kende Maarten Van Staeyen pech door een kettingbreuk. Onder luide aanmoeding van zijn mama zette Maarten de wedstrijd verder en kon nog verschillende renners inhalen. In de tweede ronde waren het Victor Vandebosch en...
Alex Colman zal volgend jaar in het peloton verschijnen in de kleuren van de nieuwe Gentse ploeg Image4u-trek Cycling Team als eerstejaars belofte. Alex maakte eerder dit jaar de keuze om definitief voor de weg te kiezen. "Ik wil zeker en vast Lares-Doltcini Cycling team en in het...
In Destelbergen kwamen 42 juniores opdagen voor 13 ronden van 6,8 km. In een spannende finale was Alex Colman de snelste. Het is voor Alex zijn eerste zege van het seizoen. "Na halfweg wedstrijd zijn er 10 renners ontsnapt uit het peloton en ben er alleen naar toe gereden.  De...
In Meerhout stonden vandaag 61 nieuwelingen aan de start voor een nieuwe manche van 'De moedige veldrijder'.  Jarne Driesen, Jappe Jaspers, Tijl Pauwels; Gianni Sievens,Victor Vandebosh en Alex Colman hadden zich al zeer snel afgescheiden van de andere renners. Het groepje bleef gedurende de...