Aimé De Gendt: "Van mijn hobby mijn beroep maken"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Feb 2015 - 13:49
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Aimé De Gendt is één van de renners van de belofteploeg  EFC-Etixx. Aimé onderbreekt zijn studies om alles op de koers te zetten om zijn droom na te streven.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? De mooiste momenten zijn natuurlijk altijd de overwinningen. Dat is toch altijd loon naar werken. De eerste overwinning kwam er juist op tijd (2daagse). Ik zat even in een dipje voor die periode, daardoor was het zeker een mooi moment. In de ronde van Namen elke dag meedoen voor de overwinning was goed voor het vertrouwen. In de 4de rit was het prijs. Daardoor een goed eindklassement kunnen rijden. Nadien nog de Gp la Magne kunnen winnen op een overtuigende manier.

2. Vond je u seizoen geslaagd? Seizoen was zeker geslaagd. Beter doen dit jaar wordt niet gemakkelijk. In het voorjaar iets te weinig uitslagen gereden, maar ik mag zeker niet klagen.

3. Heb je ook tegenslagen gekend afgelopen seizoen? In de ronde van Namen last gekregen van mijn wijsheidstanden. Ze begonnen te ontsteken maar met antibiotica ging het weg. Maar naar het einde van het seizoen toe ontstaken ze weer en eind september heb ik mijn seizoen moeten beëindigen voor ze er te laten uithalen aan de linkerkant.

4. Is de combinatie hoge school/werk en wielrennen moeilijk? Hoe combineer je deze? Ik zet nu 2 jaar alles op de koers.

5. Hoe verlopen de voorbereidingen naar seizoen 2015 ? Voorbereidingen lopen goed en nog geen tegenslagen gekend in de voorbereidingen. De stage met de ploeg zit erop en iedereen zit goed op niveau.

6. Tijdrijden blijft één van je specialiteiten. Wat zijn je doelstellingen in 2015 in deze discipline? Zonder echt veel specifiek op te trainen is het wel een specialiteit. Bk tijdrijden is toch één van de belangrijkste tijdritten. Met een top 5 plaats ben ik zeker tevreden.

7. Welke doelstellingen zou je in 2015 graag willen behalen? Regelmatig presteren over het jaar met hopelijk enkele uitschieters. Ik piek toch naar de periode mei en juli. In die maanden zijn er toch wat mooie en belangrijke koersen.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Liever rondes. In klassiekers wordt er meer nerveuzer gereden. Maar ik doe het alle 2 graag.

9. Wat betekent koers in je leven en welke plaats neemt het in?  Op dit moment staat de koers centraal in mijn leven. Ik probeer toch van mijn hobby mijn beroep te maken.  

10. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Vergelijken met een renner is moeilijk, ik doe dit liever niet.

Gerelateerde artikels

Na twee succesvolle seizoenen bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux ontpopt Aimé De Gendt zich stilaan tot een mature kopman voor de klassiekers. Na een eerste overwinning bij de profs in de Antwerp Port Epic (2019) en een 2e plaats in de GP Samyn (2019, 2020) toonde de renner uit Erembodegem met...
Voor het eerst in 33 jaar werd de Haaltertse kermis opnieuw tot leven gewekt met een profkoers. De Denderhoutemse profs Aimé De Gendt, kwam als eerste over de eindmeet. De Australiër Neil Van Der Ploeg won de spurt voor Dries De bondt, voor de tweede plaats. Foto's:  https://www.flickr....
Deze zaterdag komt Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux voor de tweede keer aan de start van Milaan-San Remo (1.UWT, 20/3). De renners moeten vroeg uit de veren om omstreeks 9u40 op de Piazza Castello in Milaan aan de langste wedstrijd van het seizoen te beginnen. De 299 kilometer lange route loopt...
Met 191 renners stonden ze klaar om een grote lus door de zware Ardennen te maken, gevolgd door 2 plaatselijke ronden van 8km met daarin de beklimming vd Cote de Fays. De zware weersomstandigheden maakten het er zeker niet makkelijker op. Er kwamen enkele pogingen maar geen enkele groep bleef uit...
Met zo'n 129 renners kwamen ze aan de start in Aspelare. De beloften begonnen aan hun wedstrijd in het droge, maar helaas half koers kregen ze een regenbui over zich heen. Het werd een echte afvallingskoers. Slechts 54 renners reden de omloop van 120 km uit. Na 2u57 minuten reed  Aimé De...
Inmiddels hebben al 11 renners hun contract getekend bij EFC voor 2015. De renners zijn Piet Allegaert , Aimé de Gendt, Christophe Noppe, Maxime Farazijn, Benjamin Declercq, Jordi Warlop, Maxime De Poorter,  Dennis Delmotte , Gilles Loncin en Matthias Vandewalle.