Adne van Engelen leider in Madagaskar

Door Jesper Rasch op 15 Dec 2017 - 19:08
Printvriendelijke versie

Adne van Engelen heeft de gele trui veroverd in de Ronde van Madagaskar. De renner van West-Frisia sprong op 45 kilometer van de meet weg en won de Koninginnenrit met bijna vijf minuten voorsprong. In het klassement staat de Nederlander 1.42 minuten voor op de nummer twee in het algemene klassement.

De etappe van donderdag was er een van 140 kilometer. “Het was voor mij de hele week wachten op deze etappe”, zei Van Engelen na de bergetappe die begon met een temperatuur van 40 graden Celsius. “Het niveau in de breedte is niet heel hoog, maar de ploeg Angola is wel heel sterk.” De eerste etappe werd nog gewonnen door oud-prof Wim Botman. Maar die leidende positie was hij na het eten van een verkeerd soepje weer kwijt.

Door deze overwinning is Van Engelen de grote favoriet voor de eindwinst. “Ik heb een mooie voorsprong, maar ik heb nog maar drie ploeggenoten in koers.” De rest van zijn team is al afgestapt vanwege voedselvergiftiging. De Afrikaanse ronde duurt nog tot zondag 17 december. 

Foto Adne ven Engelen

Gerelateerde artikels

Adne van Engelen heeft zijn gele trui in de Ronde van Madagaskar veilig gesteld. De Nederlander werd in de laatste etappe tweede en verloor geen tijd op de achtervolgers. De etappe werd gewonnen door een ploeggenoot van Van Engelen. In een sprint van een uitgedund peloton was Jan-Willem Groeneveld...