Aaron Verwilst: "Nog een goed seizoen rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Aug 2014 - 18:04
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tieltse renner Aaron Verwilst heeft inmiddels zijn zegeteller op 2 staan. Hij won enkele weken geleden de ronde van Vlaanderen als eerstejaars junior.

1. Als eerstejaars junior won je de ronde van Vlaanderen. Speciaal naar deze wedstrijd toe geleefd? Een droom die werkelijkheid is geworden? Ik was er wel al een tijdje mee bezig maar aan winnen had ik niet echt gedacht. Het is dan ook een droom die werkelijkheid wordt omdat ik het niet verwacht had.

2. Hoe ben je in het wielrennen terecht gekomen?  Ik kom niet echt uit een koersfamilie. Toen ik 13 jaar was reed ik  bij de wielertoeristen van Ruiselede. Ze vertelden me dat ik wel wat in mij had en zo ben ik via mijn fietsenmaker bij de Tieltse renners terecht gekomen.

3. Ben je tevreden over je seizoen tot nu toe? Tot nu toe ben ik zeker tevreden. Ik hoopte één koers te winnen en dat zijn er nu al 2 geworden. Ik ben al enkele keren in het buitenland gaan koersen waar ik veel ervaring heb opgedaan.

4. Wat zijn je favoriete parcours en welke is je specialiteit in het wielrennen? Ik heb graag een bergachtig of heuvelachtig parkoers waar het peloton uitgedund word. Ik doe graag tijdrijden en bergop kan ik ook redelijk uit de voeten.

5. Naar welke wedstrijden kijk je verder nog uit? Doelen in deze wedstrijden? Ik kijk wel uit naar de klimkoers in Herbeumont. Mijn doel is om zo ver mogelijk te geraken.

6. Wanneer ga je spreken van een geslaagd seizoen of is het nu al geslaagd voor je? Voor mij is het seizoen nog niet geslaagd. Er is nog 2 maanden koers en er kan nog veel gebeuren. Ik hoop nog een goed einde seizoen te rijden.

7. Hoe breng je de winter normaal door? Piste, veld, … of gewoon rust. Eerst 4 weken rust en daarna rustig terug opbouwen naar het volgend seizoen. Ik pik wel een cross of 2 mee maar dat is als voorbereiding op de weg. Verder gaan we nog op stage in Spanje met de ploeg.

8. Blijf je u ploeg de Tieltse renners trouw of laat je alle voorstellen op je afkomen? Ik blijf bij de Tieltse renners. Ik ben er al van mijn eerste koersseizoen zeer tevreden. We rijden een zeer mooi programma en de begeleiding is super.

Gerelateerde artikels

"Toen na 3 ronden 3 renners voorop reden en ze direct een mooie voorsprong hadden twijfelde ik niet om er achter aan te gaan. Ik probeerde de kloof alleen te overbruggen en dat lukte me ook. De samenwerking was goed en we werden nooit echt bedreigd door het peloton. Uiteindelijk sprinten we met 3...
Met 39 juniores stonden ze aan de start in Oosterzele voor 14 ronden. Aaron Verwilst van Tieltse rennersclub behaalde zijn eerste zege van het seizoen. "Ik wou mij in het begin van de koers wat kalm houden, maar toen een groep met 6 man en daarachter nog 8 in de aan val reden moest ik wel...
"Toen we op 60 km van de meet waren was er een groepje van 8 man voor met ploegmaat Jordi Warlop. Toen het peleton stil viel zijn we met 5 man op zoek gegaan naar die 8. We kwamen er redelijk snel  bij . Wanneer Wiebren Plovie aanviel op 6 km van de meet ben ik gevolgd met nog twee renners,...
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Jean-Pierre Dubois geselecteerde renners om deel te nemen aan de Nations' Cup Men U23 – Ronde van Vlaanderen, die zal plaatsvinden op zaterdag 8 april 2017: Stan DEWULF Jasper PHILIPSEN Franklin SIX Mathias VAN GOMPEL...
Aaron Verwilst won vandaag in Spanje de 3e rit in de Vuelta Rioja. Ploeggenoot Kenny Molly eindigde op een 2e plaats in het algemeen klassement. Beiden reden er voor de Spaanse ploeg Fundacion Contador. "De eerste rit verliep rustig . Na 25km waren er 15 renners weggereden met Kenny Molly . In...
"Zeer zware koers en veel aanvallen. Ik zelf heb ook af en toe meegesprongen. 1 groep bleef weg waar ik bij zat en de laatste ronde werden we ingehaald. Samen met peloton naar de meet, 1 man van Rudico heeft nog geprobeerd om weg te rijden maar viel stil. Aaron Verwilst ga voluit in demarrage en er...