Aaron Logie: "Mijn top 10 plaats in het VCC klassement verdedigen"

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Dec 2017 - 16:29
Printvriendelijke versie

Aaron Logie maakte in september de overstap naar de beloften. Aaron kon ondanks dat hij eerstejaars is, toch zijn mannetje staan. Dat bewijst zijn top 10 rangschikking in de Vlaamse Cyclocross Cup.

1.  Hoe kijk je terug op je eerste maanden als eerstejaars belofte? Tevreden?
Ik ben wel al redelijk tevreden van mijn overgang. De eerste crossen was het echt aanpassen maar dat is ook wel normaal. Het is in b-crossen tenslotte ook 20 minuten langer cross. Als ik nu terug kijk op de eerste maanden is het wel goed geweest. Dat bewijst ook mijn voorlopig 8ste plaats in het algemene klassement van de vcc.

2.  Je hebt gekozen om zowel te starten in A-crossen als B-crossen. Hoe maak je voor jezelf de selectie?
Vooraf had ik al de beslissing genomen om grotendeels van het seizoen b-crossen te rijden omdat dit momenteel meer binnen mijn mogelijkheden ligt. Voor de a-crossen heb ik enkel de crossen uitgekozen met een parcours dat ik echt graag doe, zoals Zonhoven.

3. Hoe was het provinciaal kampioenschap? Tevreden?
Mijn pk viel al vroeg in het seizoen en ik ben er wel tevreden over. Ik heb de hele cross kunnen strijden met een groepje op een parcours dat echt niks voor mij was.

4. Binnenkort is er de drukke eindejaarsperiode voor u als crosser. Hoe kijk je hier naar uit?
Ik kijk er wel naar uit om terug deze crossen zoals Loenhout te rijden. Op die crossen hangt altijd een aparte sfeer vind ik. Ik kies ook wel terug wat crossen uit zodat het niet te druk word . Ik ben tenslotte ook nog maar eerstejaars.

5.  Na welke cross kijk je nog uit? Waarom?
Ik kijk wel uit naar het bk in Koksijde. Over een uitslag denk ik niet maar het is wel een parcours dat ik echt graag doe met dat zand. Daarnaast ook nog de cross in Zonnebeke. Daar zou ik graag starten omdat het een cross dicht bij huis is en om dan tussen de profs te kunnen starten zou dit wel een speciale ervaring zijn.

6.  Wanneer is je seizoen eind februari geslaagd?
Als ik mijn top 10 plaats in het algemene klassement van de vcc kan behouden wat wel moet lukken, zal ik zeker tevreden zijn.

7. Je bent één van de crossers die niet gemakkelijk springt over de balken. Waarom deze keuze? Kan je het niet? Durf je niet?
Ik denk eerder dat het niet durven is als ik bij de balken aankom. Op training spring ik wel dikwijls over boomstammen enzo, maar in de cross ben ik niet zeker genoeg om erover te springen, dat is wel een werkpuntje.

8. Als wat voor type crosser zou je uzelf omschrijven?
Ik denk dat ik  een beetje een allrounder ben. Dit seizoen kon ik op snelle parcours als op wat gladdere omlopen redelijk mijn mannetje staan. Al hou ik nog altijd het meest van de moddercrossen en zandomlopen.
 

Gerelateerde artikels

Aaron Logie zal binnen 2 weken het veld induiken in de tenue van CT Soenens Booom als eerstejaars belofte. "Door de verplichtingen qua materiaal enz. in mijn huidige ploeg voelde ik mij niet meer zo goed, omdat de vrijheid een beetje weg is. Omdat ik Youri nog ken van bij ct Spider King...
Aaron Logie heeft zijn contract voor volgend jaar op zak bij Wielerteam Ieper. "Ik had al veel goeie dingen gehoord over de ploeg en de ploeg begint wat groter te komen. Ik wou bij een ploeg zitten waar er geen druk op je zit. Ik kende de trainer die er nu is voor nieuwelingen al van bij...