5e editie cross Kerniel 28 en 29 december afgelast

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Oct 2020 - 21:11
Printvriendelijke versie

De Cross in Kerniel eind december is volledig afgelast.

Volgend bericht staat op hun Facebookpagina:

In de koude winter van 2016 zijn we gestart met een zot idee en hebben we op amper 6 weken tijd een cyclocross in elkaar gebokst. De 4de editie lokte vorig jaar ruim 1.200 bezoekers, renners en begeleiders naar Kerniel. Een overweldigend succes, zowel op sportief als extra-sportief vlak met enerzijds een uitgebreid, sterk deelnemersveld en anderzijds met een uitermate sfeervolle feesttent en fantastische reacties op onze VIP formule.

Met Covid-19 als niet-welkome gast hebben we vanmiddag in samenspraak met Stad Borgloon en andere stakeholders unaniem beslist om definitief de stekker te trekken uit de editie 2020. De Wijnhuis Christiaens Colen Cyclocross was op korte tijd reeds een begrip geworden in rennersmiddens, het doet ons dan ook pijn honderden jonge renners teleur te stellen. Een uitgebreid veiligheidsplan lag op tafel, maar de escalerende cijfers van de laatste dagen en weken zijn voor ons als vereniging een niet te onderkennen signaal om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen in deze donkere, moeilijke tijden en de lustrum editie met een jaar uitstellen.

In samenwerking met Stad Borgloon en de nieuwe eigenaars van het Klooster Colen gaan we graag opnieuw voor een unieke cyclocross beleving in de prachtige vallei van Colen in de winter van 2021.