“APK Group Limburgse Pijl” voor junioren terug op de wielerkalender

Door Kurt Vermeerbergen op 29 May 2024 - 07:46
Printvriendelijke versie

Wat in het begin van het wielerseizoen een nietes was is dan toch een welles geworden. Namelijk  de “APK Group Limburgse Pijl” Interclubwedstrijd voor juniores staat terug op de wielerkalender en dit op zondag 11 augustus 2024 met start en aankomst te Tongeren. Na een gesmaakte eerste editie van de “APK Group Limburgse Pijl” 2023 was iedereen laaiend enthousiast over deze nieuwe Interclubwedstrijd voor Internationale Juniores. Met dan ook nog een topper als Belgisch kampioen Jarno Widar als winnaar van de eerste editie was het sportieve plaatje meer dan compleet. Maar … niets is evident en zeker niet in de sport dus was het reikhalzend maar onzeker uitkijken naar het vervolg van deze door kenners bestempelde klassieker voor junioren. Koken kost geld en dat is bij het organiseren van een wielerwedstrijd niet anders en helaas was de kostprijs veel te hoog om verantwoord aan een tweede editie te beginnen. 

Na een evaluatiegesprek met hoofdsponsor APK Group vonden zij het belangrijk dat deze mooie race, waarbij jonge straffe renners kunnen tonen wat ze in hun mars hebben, als jeugdwedstrijd op de kalender moest blijven staan.  Met een verhoging van hun sponsoringsbudget hoopten ze dit te bereiken. Eveneens was het de stad Tongeren ook niet ontgaan dat deze wedstrijd geen eendagsvlieg mocht zijn en ook zij deden een extra duit in het zakje. 

“Met heel veel respect voor de extra financiële  inspanningen van de APK Group en de stad Tongeren hebben we dan toch een sluitende begroting kunnen realiseren waardoor na overleg met Belgian Cycling een koersdatum werd aangevraagd en toegezegd.” laat organisator Frank Grotars weten. “Dus alle credits voor onze sponsors en nu is het aan ons om er terug een topwedstrijd voor juniores van te maken.” aldus Frank nog. 

Ondertussen lopen de inschrijvingen om te mogen deelnemen massaal binnen wat nog maar eens een bewijs is dat er een hoge nood is aan jeugdwedstrijden waarbij onze dank naar onze partners niet genoeg kan benadrukt worden want zonder hun steun geen koers. Afspraak op zondag 11 augustus 2024 te Tongeren  en dit niet alleen voor de 2e editie van de “APK Group Limburgse Pijl” maar ook voor de verschillende nevenwedstrijden die de ganse dag om en rond de Eeuwfeestwal zullen plaatsvinden. Be there!