Wedstrijden

‘Clean sweep’ voor junioren Willebrord Wil Vooruit in Woensdrecht

Door Jesper Rasch op 23 Mar 2017 - 08:31

Junior Ezra Tolhoek heeft zondag 19 maart de Ronde van Woensdrecht op zijn naam geschreven. De renner van Willebrord Wil Vooruit (WWV) won de koers voor zijn ploeggenoten Jasper Haest en Marijn van den Berg. Bij de nieuwelingen won Casper van Uden.

Tolhoek (Zierikzee) reed net voor half koers samen met Haest (Roosendaal) weg uit het peloton. Van den Berg (De Meern) kwam als derde over de finish en maakte daarmee het WWV-podium compleet.

Noor Simen Svendsen met de bloemen huiswaarts in Boutersem (foto's)

Door Jo Groenevinger op 21 Mar 2017 - 12:56

De wedstrijd in Brabantse  Boutersem ging van start met 137 juniores. De ijzersterke Noor Simen Svendsen was oppermachtig gedurende gans de wedstrijd. Hij won dan ook de spurt van 3.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157678184956354

Branko Huys wint solo 3e GP DCM in Pijpelheide (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Mar 2017 - 09:24

Met 55 nieuwelingen werd er zondag gestart op het vernieuwde parcours in Pijpelheide. De wedstrijd bleef tot op enkele ronden van het einde gesloten. De achterdeur stond al wel open echter vanaf de eerste ronde. In de laatste ronde wist Branko Huys nog weg te rijden uit het leidersgroepje van 5 renners. Branko behaalde zo zijn eerste zege van het seizoen. Toon Stippelmans kwam als tweede solo over de meet. Yevgeny Van Olmen werd nog derde.

Brits kampioen Jacob Vaughan triomfeert in Moerkerke-Damme, Thomas Vansteelandt beste Belg (foto's)

Door Joeri De Coninck op 20 Mar 2017 - 12:24

Met 197 renners vertrok men in Moerkerke onder een klein zonnetje, maar met een gure wind. Uiteraard zorgde de wind voor de nodige schrik bij de renners voor waaiervorming. Moerkerke-Damme is dan ook een bevreesde waaier-en kasseiklassieker. Bij de deelnemers waren de sterke buitenlanders zoals gewoonlijk weer goed vertegenwoordigd. Ook zij wouden maar al te graag Jasper Philipsen opvolgen.

Nick De Weerdt solo naar de zege in Pijpelheide (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Mar 2017 - 10:02

Met 103 renners werd er gestart in Pijpelheide voor de open wedstrijd (amateurs/masters/u23/ezc). Al zeer snel was de wedstrijd echter gereden. In de eerste ronde bouwden 7 renners al een voorsprong op van een 30-tal seconden. 6 renners trokken nog in de aanval om bij deze 7 te geraken maar zij bleven tussen de leiders en het peloton steken. Het peloton werd op 5 ronden van het einde volledig uit koers genomen doordat de achterstand meer dan 4 minuten was. Eén ronde later werden ook de 6 achtervolgers uit wedstrijd genomen.

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden