Nieuws

Ploegvoorstelling 2024 : Young Cycling Talent Demer & Dijle (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2024 - 18:20

Young Cycling Talent Demer&Dijle bestaat dit seizoen 9 jaar. Maar liefst 16 nieuwe renners sloten zich aan bij de ploeg waarvan de jongste 8 jaar (miniem) is en de oudste 19 en dus meteen belofte is. Op het programma van de renners staan verschillende rondes, beker van en interclubs. De aspiranten nemen deel aan de rondes in Antwerpen en Limburg. Op Pinkstermaandag organiseert de ploeg 2 wedstrijden met als drijvende kracht Niels Albert.

Jonas Bresseleers overleden bij verkeersongeval in Meer

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2024 - 09:20

Bij een verkeersongeval in Meer is vrijdagavond wielrenner Jonas Bresseleers om het leven gekomen. Aan het kruispunt van Blauwputten met Tolberg werd hij aangereden door een vrachtwagen die op Blauwputten reed. Jonas liep een zware hoofdwonden op en overleed korte tijd later ter plaatsen. Jonas was één van de renners die enkele jaren geleden ook gewond geraakte bij een ongeval tijdens een wielerwedstrijd waarbij zijn ploeggenoot Stef Loos om het leven kwam.

Retiese Fun - koersen (voor heren) bundelen de krachten

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Mar 2024 - 09:57

3 Retiese Fun - koersen (voor heren) bundelen de krachten in 1 regelmatigheidscriterium!

Volgende koersen hebben de handen in elkaar geslagen:
*2 juni - Schoonbroek
*30 juni - Retie
* 18 september - Retie (De 1.12c - koers wordt dus een Fun).

Telkens wordt een ranking opgemaakt voor het regelmatigheidscriterium. Op het einde wordt € 300 verdeeld onder de eerste 20 renners. Hoe meer je rijdt, hoe meer kans op punten, hoe hoger je prijs in september. We hopen hiermee extra dimensie te geven aan de Retiese Fun-koersen!

Milan Paulus blikt tevreden terug naar de Gran Fondo Strade Bianche en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Mar 2024 - 12:07

Milan Paulus is maandag terug gekeerd van de Gran Fondo Strade Bianche in Italië afgelopen zondag. Hij keert met een uitstekend gevoel terug en heeft nu al zin naar veel meer. Het seizoen 2023 was er één om snel te vergeten maar door een bocht van 180 graden ziet Milan de toekomst rooskleurig in.

Ploegvoorstelling 2024 : Cycle-Passion SCOTT Racing Team (foto's)

Door Jo Groenevinger op 5 Mar 2024 - 09:45

Gisterenavond werd het Cycle-Passion SCOTT Racing Team voorgesteld aan pers en publiek. De ploeg bestaat dit jaar uit : Pascal Lion, Mias Boghe, Yari Lontie, Jarne Castermans, Simon De Ridder, Matthias Van Roy, Tomas François, Rick Van Der Sande, Ferre Antheunis en Damon Graulus. Naast deze renners biedt de ploeg nog onderdak aan Senna Verbiest (provinciaal kampioen elite 2 Antwepen) en Gerrit Delfosse (Belgisch kampioen Gravel age group).