Tweede seizoenszege in Voortkapel voor Olivier Moons (foto's & video)

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jul 2015 - 09:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Achttien ronden van 5 kilometer moesten de 45 junioren afleggen in Voortkapel om de winnaar te bepalen. In de eerst 5 waren er enkele kleine aanvallen maar deze hielden telkens maar één ronde stand. Uiteindelijk in de 6e ronde kregen we een leidersgroep van 7 renners: Lennert van Tendeloo, Olivier Moons, Kenneth Geerts, Gert Smets, Jarno Mondelaers, Joppe Penders en Thomas Carter. Het peloton scheurde volledig en werd onderverdeeld in verschillende groepjes. Tot 2 ronden voor het einde bleven de 7 vooraan samen maar door materiaalpech moest Lennert van Tendeloo zijn kompanen later rijden. Even later verdween ook Joppe Penders uit de kopgroep. Met hun 5 gingen ze de laatste ronde waar o.a. een aanvalspoging was van Gert Smets maar deze werd gecounterd door Jarno Mondelaers. Uiteindelijk werd het een spurt welke vlot werd gewonnen door Olivier Moons. De tweede plaats op het podium was voor Thomas Carter. Provinciaal kampioen Kenneth Geerts vervolledigde het podium.