Jago Willems solo naar de zege in Boutersem (foto's)

Door Jo Groenevinger op 20 Mar 2017 - 08:36
Printvriendelijke versie

Met 76 nieuwelingen werd er vertrokken in Boutersem voor 8 ronden van 6,3 kilometers. Jago Willems kwam solo over de eindmeet met een voorsprong van 20 seconden.

"Het was een redelijk vlak parcours maar met vele open vlaktes. In de eerste ronde voelde ik dat ik wel sterk was en in de tweede ronden reden 9 man weg. Ik ben er dan naartoe gesprongen en de samenwerking liep nogal stroef. Heb dan goed doorgetrokken en dan waren we weg met 6. Daar was de samenwerking goed en hebben we de voorsprong uitgebouwd tot 1:15. In de laatste ronde zat ik nog fris en ben ik op 4km van de streep op een zware strook gegaan. Ik heb het dan kunnen houden en had nog 20sec. over op het einde. Ik ben super blij met deze eerste overwinning en zou graag iedereen willen bedanken!"

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157679663800851

Gerelateerde artikels

Nieuweling Jago Willems heeft inmiddels zijn 2e zege van het seizoen binnen. In het Waalse Nandrin kwam hij solo over de meet. "Het parcours was een mooi parcours, veel omhoog. De koers was in het begin een beetje zenuwachtig en er werd veel aangevallen maar niemand geraakte echt weg. Er...