Eva Buurman beste jongere in Australië

Door Jesper Rasch op 27 Jan 2018 - 20:48
Printvriendelijke versie

Eva Buurman mocht na de Cadel Evans Road Race het podium beklimmen. De Wervershoofse eindigde in een sprint van 21 rensters als veertiende. In deze kopgroep was zij de beste jongere waardoor zij werd gehuldigd.

De sprint van de grote kopgroep liep voor de West-Friese niet ideaal. De sprintster van het Britse Trek-Drops zat achter een valpartij wat haar sprint belemmerde. De ‘kleine raket’ zat samen met haar Duitse ploeggenote Kathrin Hammes in de voorste groep. De koers over ruim 113 kilometer werd gewonnen door de Australische Chloe Hosking voor haar landgenote Gracie Elvin en de Italiaanse Giorgia Bronzini. Anouska Koster van WaowDeals Pro Cycling zat ook in de kopgroep. Zij werd tiende.

Eerder deze maand reed de 23-jarige Buurman ook al sterk. Ze reed ploeggenote Abi van Twisk naar een top-10 plaats en wist daarnaast zelf ook meerdere malen bij de voorste te zitten in de Tour Down Under. In die ronde eindigde ze in het algemene klassement als 22ste.