Timothy Dupont: Graag een 1.1 wedstrijd winnen

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Feb 2013 - 12:04
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Timothy Dupont werd vorig jaar Belgisch kampioen bij de elite zonder contract. Timothy is de 4e kampioen welke we aan het woord laten op onze site.1 Hoe blik je terug op je wielerseizoen 2012?

Zeer tevreden een beter seizoen kan ik me zelf niet wensen.2  Je werd vorig jaar Belgisch kampioen. Had je deze overwinning verwacht? Heb je ook nadelen ervaren om met de Belgische trui rond te rijden?

Verwacht niet echt ,ik wist dat ik zeker in goede doen was maar om te winnen moet je ook nog altijd een tikkeltje geluk hebben. Nadelen zeker niet eigenlijk alleen maar voordelen. Ben heel anders beginnen koersen meer aanvallend, en dat leverde me toch een pak overwinningen op.3  Je hebt gekozen om dit seizoen te rijden voor Ventilair-Steria. Waarom de keuze voor deze ploeg?

Wel eigenlijk had ik een profcontract getekend. Maar die ploeg is nooit door gegaan. Door een zeker Willy V. die alle papieren en contracten vervalste, en zo een mooi contract kon aanbieden. Toen ik het te weten kwam waren de meeste plaatsen al bezet en heb ik dan toch voor de ploeg Ventilair Steria gekozen . Ik heb daar toch wel een heel mooi programma en alles is daar in orde.

4. Wat is je rol binnen deze ploeg?

In de grote koersen ben ik kopman. Omdat ik vrij rap aan de meet ben kiezen ze meestal mijn kaart.5  Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Zeer goed ik heb zeer goed kunnen trainen , en de conditie is vrij goed.  Een paar weken in Spanje kunnen trainen in het goede weer.6  Wat zijn je doelstellingen ?

Ik zou graag even goed doen als vorig jaar en hopelijk verleng ik men Belgische titel.  Daarnaast zou ik graag een 1.1 wedstrijd winnen.7. Welk is u sterkte in een wedstrijd?

Ik ben zeer rap aan de meet, maar kan wel op elk parcours men mannetje staan.8  Naar welke wedstrijden kijk je het meeste uit?

De meeste grotere koersen dat we mogen mee doen o.a. Kuurne Brussel Kuurne, Nokere, Ronde van België en niet te vergeten het BK.9.Wanneer is u seizoen geslaagd?

Als ik tevreden kan terug blikken op mijn seizoen. Ik zou toch graag een 1.1 wedstrijd winnen dit jaar.10. Momenteel is er veel te doen in de media over de vele dopingschandelen. Wat is u visie hierop?

Natuurlijk is het niet zo goed voor de sport jammer genoeg. Als je die wedstrijden niet op een eerlijke manier gewonnen hebt dan moet je zeker niet met de eer gaan lopen !  Ik vind zelf dat er veel meer controle moet gedaan worden en zeker bij de elite zonder contract! Ik ben 1 maal gecontroleerd geweest,  en heb 47 top 10 plaatsen en 13 overwinningen. Volgens mij is dat toch veel te weinig !

Gerelateerde artikels

Timothy Dupont spurtte in Genève naar een vierde plek in de slotetappe van de Ronde van Romandië (2.WT, 24-29/04). De onfortuinlijke ex-bergtrui Marco Minnaard ging zondagochtend niet meer van start met een ontwrichte schouder, gekneusde heup en een mogelijk breukje in de linkerhand. Een...
Het Belgisch kampioenschap in Gent was erg attractief, deze zondag. De wedstrijd voor de tricolore werd vanaf de eerste kilometers geanimeerd, met de tripel herhaling van de kasseistroken van de Paddestraat en de Lippenhovelaan die veel nervositeit veroorzaakten. Na een afvallingswedstrijd, werd de...
Bij zijn seizoensdebuut in 2019 spurtte Timothy Dupont zondag meteen naar een 2de plek in de Trofeo Palma (1.1). In een massasprint in de laatste manche van de Challenge Mallorca was enkel de Duitser Marcel Kittel sneller dan onze rappe Belg. Dupont en zijn ploegmaats verteerden een lastig...
  Het criterium in Wevelgem ging over 23 ronden in totaal. Al van in de start zat ik constant vooraan. Heb een paar keer solo weg gereden maar telkens werd ik gegrepen. Dan heb ik alles maar proberen samen te houden zodat de wedstrijd zou uitlopen in een sprint.  Ik zat al van veel te...
  Na de rit van gisteren in Stasegem stond vandaag de 2e rit van de Tweedaagse van de Gaverstreek op het programma. Om 13.30 uur vertrokken nog 163 renners (Niels Reynvoet van Lotto-Belisol U23 vertrok niet meer) in Deerlijk voor 140 km met 4 beklimmingen vandaag: de Nieuwe Kwaremont, Saint-...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Een heel jaar met een kampioenen trui rond rijden is super! En men 2 zeges in Bretagne ben ik best fier op. Alsook de Gaverstreek rit plus eindklassement. En dan 11 maal 2de waar ik best mee kan leven, zeker in Putte Kapellen. 2. Vind je u...