Interview

Yannick Detant hakt knoop door en stopt met wielrennen: "Ik geniet ervan om mijn ervaring met de jeugd te delen"

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Apr 2018 - 20:48

Yannick Detant was als junior een renner om zeker rekening mee te houden. Een val strooide echter roet in het eten maar Yannick bleef volhouden tot dit jaar. Doordat zijn knie niet volledig meer hersteld kan hij zich niet meer volledig inzetten als renner en hakte hij de knoop door. Yannick blijft echter actief in het wielrennen weliswaar op een andere manier.

Bjorg Lambrecht wil zich eens testen in de Waalse Pijl

Door Yob Hillewaert op 17 Apr 2018 - 20:20

Dit is een van de weken waar Bjorg Lambrecht dit seizoen als neoprof het meest heeft naar uitgekeken. Het jongste klimtalent van Lotto-Soudal start in zowel de Waalse Pijl als in Luik-Bastenaken-Luik, de laatste een jaar na het winnen van de editie voor beloften. Een belofte is hij, met twee keer onder meer de Flandrientrofee voor beste belofte op de schouw. Wat verwacht hij van zijn profjaar, wat is er veranderd en hoe ging het er vorig jaar aan toe?

Jasper Van Den Plas: "Wil dit jaar ontdekken welke parcours me liggen"

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Apr 2018 - 09:37

Van de ene discipline naar de andere discipline overstappen is niet altijd gemakkelijk en vergt wat aanpassingen. Jasper Van Den Plas maakte dit seizoen als tweedejaars junior de overstap van het veld naar de weg. Na 3 maanden wedstrijd kan Jasper al terugblikken op enkele mooie resultaten.

Laurens Maes: "Ik heb niet echt doelen"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Apr 2018 - 20:18

Laurens Maes won afgelopen weekend nog de wedstrijd in Tiel, wat hem zijn 2e zege van het seizoen opleverde.

1. Welk waren voor uw de hoogtepunten van het wegseizoen 2017?
De hoogtepunten van het seizoen 2017 was in Harelbeke waar ik 2e werd na Ceriel Desal en waar we 80km in de aanval reden met 2.

2. Ben je tevreden over vorig seizoen of had er meer ingezeten?
Al bij al ben ik tevreden over het vorige seizoen.

Erno McCrae: "Het ultieme doel is om als mountainbiker naar de olympische spelen te mogen gaan"

Door Jonas Vandeputte op 28 Mar 2018 - 19:30

Afgelopen zondag is er een nieuwe edit ‘A crossover’ uitgekomen. In het filmpje is Erno McCrae te zien. De student revalidatiewetenschappen en kinesitherapie is Belgisch kampioen mountainbike bij beloften en vertelt meer over de edit. Ook zal Erno ons wat meer laten weten over zijn sportieve carrière.

Pagina's

Abonneren op Interview