Dries Van Gestel schittert in Carpathian Couriers Race: eerste beloftezege is een feit

Door Kurt Vermeerbergen op 5 May 2015 - 20:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Lotto Soudal U 23 renner Dries Van Gestel heeft een knappe prestatie neergezet in de Carpathian Couriers Race in Polen. Dries doet zijn verslag van deze meerdaagse wedstrijd, welke plaats vond van dinsdag 28 april 2015 tot en met zondag 3 mei 2015.

In de proloog van 1,8km werd ik 16e op 2 seconden van de winnaar, Brockhoff.

Tijdens de eerste rit reden we na 50 km. weg met 10 renners maar in de afdaling reed ik lek achteraan. Ik moest me laten uitzakken tot achter het peloton om een nieuw wiel te krijgen. Ik was bijna terug bij het peloton maar net als ik de laatste auto wil voorbij steken in een bocht val ik. Ik ben van fiets moeten wisselen en tijdens het terugkomen ben ik van Grupetto naar Grupetto moeten rijden. Ik heb in totaal 40km alleen moeten rijden maar kwam toch nog terug in het peloton. Toch was de goeie vlucht al weg. In de laatste 15km krijg ik nog een leegloper vooraan en moet ik sprinten met een platte voortube. Ik werd 18e in de rit op 18 seconden van de winnaar.

Tijdens de 2e rit voelde ik mij goed. Bergop reed ik steeds met de beste mee naar boven. Op de slotklim op 30km van het einde reed ik alleen weg. Silvio Herklotz en Cuadros Alvaro komen nog terug. In de laatste vlakke 20km rijden we nog 1min weg van het peloton en we gaan met 3 naar de finish. Ik begin op 300m te sprinten en win met een fietslengte.Dit is mijn eerste zege als belofte.

Op de lastigste klim van de dag met nog 60km te gaan rijdt Silvio Herklotz enorm hard bergop. Ik ben de enige die hem kan volgen en we rijden naar de kopgroep van 8 man. Eenmaal daarbij gekomen draaien we goed rond en nemen we tot 1min30. Zo werd ik virtueel leider maar in de laatste kilometers komt het peloton nog heel kort. Uiteindelijk werd ik 4e in deze 3e rit.

Op dag 4 stond de meest 'vlakke" rit van de ronde op het programma. Op de lastigste klim van de dag rijden we weg met alle favorieten maar niemand wil rijden. Hierdoor kwam het peloton terug en rijden we naar een massasprint. Ik had mijn ploegmaats gevraagd om de sprint aan te trekken. Dat deden ze voortreffelijk maar op 500m van de meet verlies ik het wiel van Milan. Milan wordt 3e en ik 5e.

In de laaste en meest vlakke rit rijden we weg met 15 renners. Ik was mee, samen met Massimo Vanderaerden. We namen maximaal 1min30 voorsprong maar door de regen en wind kwam het peloton nog heel kort. In de laaste 3km waren de wegen spekglad en ik nam geen risico om vol door de bochten te gaan.  Uiteindelijk werd ik 6e in de rit en 3e in het algemene klassement + de puntentrui.

Gerelateerde artikels

  Dries Van Gestel uit Arendonk won vorig jaar de provinciale titel van de provincie Antwerpen maar veroverde 2 weken later ook de Belgisch trui. Dit seizoen maakt Dries de overstap naar de beloftenploeg van Lotto Belisol. 1. Hoe blik je terug op je wielerseizoen als junior? Heel...
Dries Van Gestel (Lotto Belisol U23) blikt tevreden terug op zijn voorjaar desondanks dat de combinatie wielrennen en studeren niet altijd even gemakkelijk is. 1. Vind je u voorjaar geslaagd of had je al op meer gehoopt? Mijn voorjaar is zeker niet slecht geweest met enkele ereplaatsen maar een...
Dries Van Gestel is als derdejaars belofte zijn seizoen gestart bij Lotto Soudal U23. Dries hoopt dit seizoen opnieuw een stapje hoger te zetten. 1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Ik heb niet echt een wedstrijd die zoveel mooier is geweest als een andere. Ik...
In de London-Surrey Classic en Post Danmark Rundt zullen drie nieuwe gezichten aan de start verschijnen voor Lotto Soudal. Dries Van Gestel en Kenneth Van Rooy zullen zondag 2 augustus hun eerste profkoers rijden in Londen, twee dagen later zal Frederik Frison in de Ronde van Denemarken zijn...