City Mountainbike razend ambitieus

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Mar 2013 - 09:07
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De City Mountainbike duwt ook in 2013 het gaspedaal stevig in: een nieuwe naam, attractief logo, website en last but not least, een aangepast wedstrijdprogramma om nog meer deelnemers de kans te geven hun geliefde sport te beoefenen.

De wedstrijden van de City Mountainbike worden afgewerkt in volle stadscentrum, op een ultrakort parcours dat bezaaid is met tal van al dan niet kunstmatige hindernissen. Onder meer de Antwerpse Grote Markt en het Gentse Sint-Pietersplein zijn dit jaar de arena waarin de gladiatoren van het mountainbiken voor spektakel zullen verzorgen. Nadat de City Mountainbike vorig jaar Nederland veroverde staat er in 2013 eveneens een manche in de Britse hoofdstad Londen op het programma.

Eliminator blijft hoofdonderdeel
De alsmaar aan populariteit winnende XCE blijft de rode draad binnen de City Mountainbike, met dit spectaculaire UCI-wedstrijdformat zal iedere manche van de City Mountainbike afgesloten worden. Nieuw is de 'recrea eliminator', die open staat voor nieuwelingen tot en met funklasserenners en eveneens volgens een knock-outsysteem wordt afgewerkt. Een 'funrace' over 30 minuten en de kidsinitiatie maken het programma compleet.

Olympische discipline in 2016?
Recent besliste de Internationale Wielerunie om de XCE voor te dragen als nieuwe Olympische discipline. Het feit dat de atleten toch al ter plaatse zijn, de inspanningen voor een XCE-parcours tot een minimum beperkt blijven, het wedstrijdformat makkelijk in beeld te brengen is en spektakel vooraf reeds verzekerd is, zijn de elementen waarmee de UCI het IOC wil overtuigen. Natuurlijk staat de organisatie van de City Mountainbike achter dit initiatief!

Kalender City Mountainbike 2013
Antwerpen 2/6
Rotterdam (Ned) 9/6
Londen (Gbr) 7/7 *
Roosendaal (Ned) 28/7
Kortrijk 3/8
Waregem 15/8
Gent 8/9

* datum dient bevestigd te worden