Nieuws

Trek Factory Racing toegevoegd aan startveld Ster ZLM Toer

Door Kurt Vermeerbergen op 21 May 2015 - 09:33

De Amerikaanse topwielerploeg Trek Factory Racing doet van 17 tot en met 21 juni mee aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. Het sterrenteam dat onder meer Fabian Cancellara en Bauke Mollema in haar selectie heeft, is als twintigste team toegevoegd aan de startlijst van de wedstrijd. Eerder werd bekend dat de vijfdaagse koers haar startveld compleet had, maar het is de organisatie nu gelukt om met Trek Factory Racing een sterke twintigste ploeg aan de start te krijgen. De jonge Nederlandse sprinter Danny van Poppel behoort tot het deelnemende team.

Selectie Nations Cup Juniors - Trophée Centre Morbihan 2015

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2015 - 22:44

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Carlo Bomans geselecteerde renners om deel te nemen aan de Nations Cup Juniors – Trophée Centre Morbihan, die zal plaatsvinden van zaterdag 23 mei tot zondag 24 mei 2015 in Frankrijk:

Robbe GHYS
Jasper PHILIPSEN
Jens REYNDERS
Gerben THIJSSEN
Gauthier VANDEVYVERE
Aaron VERWILST
Voor meer wedstrijdinfo : www.tropheecentremorbihan.fr.

Jim Aernouts vanaf 24 juni bij Telenet Fidea Cycling Team tot eind 2017

Door Kurt Vermeerbergen op 18 May 2015 - 18:01

TFCT heeft Jim Aernouts onder contract gezet. Jim neemt vanaf 24 juni e.k. en dat tot 31 december 2017 de plaats in die Bart Wellens vrijmaakte toen hij een paar maanden geleden stopte. Jim komt over van Sunweb. Hij is afkomstig uit Kalmthout, maar woont nu in Essen zodat hij een dorpsgenoot is van Tom Meeusen. Hij en Tom trainen twee, drie keer per week samen. Jim is enthousiast over zijn nieuw contract. Hij had het erg naar zijn zin bij zijn vorig team, maar het moment was er om eens andere lucht te snuiven, vertelt hij. “Ik ben erg blij dat TFCT me deze kans biedt.

Jordi Andries zegt de modder vaarwel en kiest voor de weg

Door Kurt Vermeerbergen op 16 May 2015 - 20:21

Jordi Andries heeft besloten om de modder vaarwel te zeggen en zal zich vanaf nu uitsluitend op de weg concentreren als eerstejaars belofte.

" Ik heb besloten om te stoppen met crossen. Ik rij beter op de weg en in overleg met de trainer heb ik daarom beslist om alles op de weg te zetten." aldus Jordi. " Ik wil eerst vooral leren koersen samen met mijn trainer en probeer zoveel mogelijk te leren van hem. Ik heb een moeilijke winter gehad en ik voel  nu wel dat ik wat tekort kom. Ik hoop de 'ronde van Luik en Vlaams-Brabant te rijden en mij te laten zien"

Tom Peters voor 2 jaar naar Avia Wcup CT

Door Kurt Vermeerbergen op 16 May 2015 - 11:59

Vandaag geraakte ook een tweede naam bekend welke in 2016 de kleuren zal verdedigen van het Avia Wcup CT. De Nederlands kampioen tijdrijden Tom Peters maakt net zoals ‎Jens Vanoverberghe de overstap naar deze West-Vlaamse ploeg.

"Ik ben blij dat ik deze overstap kan maken naar het Avia Wcup CT van de junioren. Ook denk ik dat het de juiste keuze is voor mijn verdere ontwikkeling als renner. Dit seizoen is voor mij al goed begonnen, en hoop dit in een verdere lijn te mogen doorzetten in de grotere wedstrijden die nog komen gaan."

Jens Vanoverberghe als junior bij Avia Wcup Cycling team

Door Kurt Vermeerbergen op 16 May 2015 - 08:37

Het seizoen is nog maar enkele maanden gestart maar de eerste overeenkomsten voor volgend seizoen worden al gesloten tussen clubs en renners. Jens Vanoverberghe, de  huidige Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen heeft een overeenkomst bereikt met Avia Wcup Cycling team. Jens zal er de volgende 2 seizoenen actief zijn, dus zijn 2 jaren als junior.

" Ik ben heel erg blij dat ik deze mooie kans krijg en wil deze met beide handen grijpen. Ik heb er alvast veel zin in."

Pagina's

Abonneren op Nieuws