Nieuws

Spider King-EFC wordt de opleidingsploeg voor EFC-Etixx

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Jun 2015 - 09:55

Gisterenavond was er heel opmerkelijk en verrassend nieuws te rapen in Hooglede. In West-Vlaanderen gonsde het de laatste weken van de geruchten dat er een nieuwe ploeg zou opstarten in 2016. Het huidige CT Spider King Ieper zou splitsen. Dit werd gisteren bevestigd op een infovergadering in Hooglede.

Pech blijft Manu Stoopen achtervolgen

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Jun 2015 - 11:45

De pech blijft de eerstejaars junior Manu Stoopen van het Davo Cycling Team achtervolgen. Na een virus in zijn bloed is er nu ijzer tekort vastgesteld. Hierdoor moet Manu het opnieuw 2 weken rustig aan doen. Na deze 2 weken rust wil de renner opnieuw opbouwen met als doel 'De ronde van Vlaanderen'.

Nederlander Danny van der Tuuk kiest voor Young Cycling Team vanaf 1 juli

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Jun 2015 - 17:39

De Nederlander Danny van der Tuuk (momenteel tweedejaars nieuweling) zal vanaf 01/07/2015 de kleuren van het Young Cycling Team verdedigen . Danny ondertekende tevens ook een contract voor 2016 in het juniorenteam van de ploeg dat 16 renners zal tellen .

"Ik heb gekozen voor deze ploeg vanwege het mooie programma en de ruimte die ik heb. Ik woon zelf in Drenthe dus het is ver weg... En de jongens , een leuke groep renners waar ik plezier mee kan maken en daar gaat het om"

Selectie Groβer Preis von Deutschland 2015

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jun 2015 - 17:29

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Stéphane Wernimont geselecteerde renners om deel te nemen aan de sprintmeeting Groβer Preis von Deutschland, die zal plaatsvinden van zaterdag 26 juni tot zondag 27 juni 2015 in Cottbus (Duitsland):

Dames Elite: Nicky DEGRENDELE – Catherine WERNIMONT
Heren Junioren : Ayrton DE PAUW – Aidan NEIRYNCK
Heren Elite:Gertjan DE SMET – Matthias OSEÏ VERTEZ – Robin VENNEMAN

Voorbeschouwing Belgisch Kampioenschap met Thomas De Gendt, Jens Debusshere en Herman Frison

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jun 2015 - 12:07

Morgen, vrijdag 26 juni, wordt het BK tijdrijden georganiseerd, twee dagen later volgt het BK op de weg. Lotto Soudal zal een ruime delegatie renners afvaardigen om deel te nemen aan beide wedstrijden.

Nederlands kampioen veldrijden Max Gulickx moet stoppen met crossen

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Jun 2015 - 17:17

Max Gulickx, de jonge, talentvolle Nederlandse junior die vorige winter nog Nederlands kampioen veldrijden werd en brons veroverde op het WK in Tabor, stopt met koersen. Max kreeg vorig veldritseizoen in Ruddervoorde af te rekenen met hartritmestoornissen die zich achteraf bevestigd zagen in de cross in Lille. Daarop volgden heel veel onderzoekingen die tot op heden geen verklaring en bijgevolg ook geen oplossing boden. Om verder geen risico’s te nemen zet Max nu na overleg met zijn ouders, zijn dokters en het management bij Young Telenet Fidea CT een punt achter zijn carrière.

Pagina's

Abonneren op Nieuws