Nieuws

Xandro Meurisse en Jenthe Biermans, de twee stagiaires bij Wanty-Groupe Gobert

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Jul 2016 - 22:17

Wanty-Groupe Gobert zal de komende maanden twee stagiaires in de selectie opnemen. Het gaat om de Belgen Xandro Meurisse en Jenthe Biermans.

"Ik ben blij dat ik opnieuw een kans krijg om me tegen profs te bewijzen", verklaart Xandro Meurisse.

Xandro Meurisse is de perfecte all-rounder. Zowel op kasseien als op een heuvelachtig parcours voelt hij zich op zijn gemak. Hij werd dit seizoen vijfde in het eindklassement van de Drie-Daagse van West-Vlaanderen en zevende in de Ronde van Wallonië.

3 Stagiaires bij Etixx-Quick Step

Door Lander Jespers op 29 Jul 2016 - 19:50

De laatste maanden van dit wielerseizoen krijgen Adrien Costa (Axeon Hagens Berman), Ivan Cortina (Klein Constantia) en Hamish Schreurs de kans om stage te lopen bij Etixx-Quick Step, een van de grootste wielerteams ter wereld. Dit zal ongetwijfeld een grote stap zijn in hun nog jonge carrières, ze zullen immers wedstrijden afwerken aan de zijde van wielerhelden als Tom Boonen en Niki Terpstra. Ze zullen nu enkele maanden kunnen proeven van het leven als een echte prof.

Colombiaan Jarlinson Pantano start op Na-Tour Ninove

Door Sophie Richez op 29 Jul 2016 - 09:19

De Colombiaan Jarlinson Pantano is de eerste buitenlandse naam die Flanders Cycling Events (Na-Tour Ninove) bekend maakt. Hij brengt zijn ploegmakker bij IAM Cycling, Oliver Naesen mee.

Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot,  Jasper Stuyven en Iljo Keisse hadden hun handtekening al gezet. Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team is vertegenwoordigd met drie streekrenners namelijk Goran Van de Walle, Tim Nerinckx en Jasper De Plus.

Selecties Belgian Cycling Team Nations Cup U23 - Coppa dei Laghi / Trofeo Almar

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Jul 2016 - 19:13

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Jean-Pierre Dubois geselecteerde renners om deel te nemen aan de Nations Cup U23 – Coppa dei Laghi / Trofeo Almar, die zal plaatsvinden op zondag 31 juli 2016 in Italië:

Piet ALLEGAERT
Benjamin DECLERCQ
Bjorg LAMBRECHT
Milan MENTEN
Rémy MERTZ
Lionel TAMINIAUX

Voor meer wedstrijdinfo: http://cyclingsportpromotion.com/en/event/trofeo-almar

Tom Vandermosten vervoegt het EFC-Etixx team in 2017

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Jul 2016 - 09:31

De 5e nieuwe renner voor het EFC-Etixx team volgend jaar is Tom Vandermosten. De renner uit Bertem, die momenteel als tweedejaars junior rijdt voor het Avia Wcup team behaalde dit seizoen al heel wat mooie ereplaatsen en overwinningen. Zo won hij het eindklassement in de Ster der Vlaamse Ardennen en was hij ook de beste in de Beker van België wedstrijd in Aalst St Truiden. Tom is een allround renner, heeft een zeer goede mentaliteit en is iemand die de aanvallen niet schuwt!

Pagina's

Abonneren op Nieuws