Nieuws

Startlijst Ster ZLM Toer 2016 telt liefst zeven World Tour teams

Door Kurt Vermeerbergen op 28 May 2016 - 09:24

Aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk doen dit jaar liefst zeven World Tour teams mee. Ook krijgt de Nederlands-Belgische etappekoers, die verreden wordt van 15 tot en met 19 juni, zes pro continentale ploegen aan de start. De deelnemende World Tour teams zijn het Nederlandse LottoNL-Jumbo, Etixx-Quick Step en Lotto Soudal uit België, het op een Duitse licentie rijdende Giant-Alpecin, BMC Racing en Cannondale uit de Verenigde Staten en het Zwitserse IAM Cycling.

Baloise Belgium Tour ten einde voor Piotr Havik na val

Door Kurt Vermeerbergen op 27 May 2016 - 12:08

Gisteren kwamen verschillende renners net voor de aankomst ten val in de Baloise Belgium Tour. Eén van de onfortuinlijke renners is Team3M-renner Piotr Havik.

"Ik viel helaas op het stuur van de jongens die voor mij vielen waardoor ik 2 ribben kneusden. Hierdoor kan ik vandaag niet meer starten. Wel spijtig want ik verwachtte veel van de wedstrijd van vandaag voor mezelf waar ik een top 10 plaats voor mezelf ambieerde.": vertelt Piotr aan onze redactie.

Jorden De Haes komt ten val in Tour de la Manche en verliest enkele keren het bewustzijn

Door Kurt Vermeerbergen op 27 May 2016 - 11:23

Eerstejaars belofte Jorden De Haes (EFC-Etixx) is gisteren zwaar ten val gekomen in Tour de la Manche. Jorden moest overgebracht worden naar het ziekenhuis voor controle maar mocht inmiddels het ziekenhuis verlaten. 

EFC-Etixx team verkent de Hel van het Noorden

Door Kurt Vermeerbergen op 26 May 2016 - 17:06

Gisteren verkenden de renners van het EFC-Etixx team de "Hel van het Noorden" in functie van Paris-Roubaix beloften. De renners en begeleiding hadden er duidelijk zin in.

De wedstrijd zelf zal verreden worden op zondag 29/05/2016. De wedstrijd is 182.6km lang.

Volgende renners zijn geselecteerd voor EFC-Etixx:
ALLEGAERT PIET
BEULLENS CEDRIC
NOPPE CHRISTOPHE
SEYE GUILLAUME
VANDEWALLE MATTHIAS
WARLOP JORDI

Selecties Belgian Cycling Team Nations Cup Juniors – Tour du Pays de Vaud

Door Kurt Vermeerbergen op 25 May 2016 - 18:43

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Carlo Bomans geselecteerde renners om deel te nemen aan de Nations Cup Juniors – Tour du Pays de Vaud, die zal plaatsvinden van donderdag 26 mei tot zondag 29 mei 2016 in Zwitserland:

  • Loran CASSAERT
  • Vincent CAVEY
  • Laurens HUYS
  • Sylvain MONIQUET
  • Stan VAN TRICHT
  • Viktor VERSCHAEVE

Voor meer wedstrijdinfo: www.tourdupaysdevaud.ch

Pagina's

Abonneren op Nieuws