Nieuws

Stig Broeckx bevindt zich in vegetatieve coma: geen reactie op prikkels zoals geluid of beweging.

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jun 2016 - 13:32

De afgelopen dagen heeft het neurochirurgisch team van het ziekenhuis in Genk de slaapmedicatie bij Stig Broeckx afgebouwd, in een poging hem uit de comateuze toestand te halen. Stig reageert helaas niet op prikkels zoals geluid of beweging. De artsen bevestigen dat Stig zware hersenschade heeft opgelopen in zowel hersenstam als verschillende hersendelen. Momenteel bevindt hij zich in een vegetatieve coma. Op dit moment is het moeilijk te voorspellen of het bewustzijn gedeeltelijk kan terugkeren.

Uit respect voor de familie zal geen verdere toelichting gegeven worden.

Selectie Belgian Cycling Team: Voorselectie Olympische wegrit

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2016 - 22:41

Negen namen in de voorselectie van bondscoach Kevin De Weert voor Rio. Geen acht, zoals aanvankelijk voorzien. Jan Bakelants, Ben Hermans, Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Laurens De Plus, Louis Vervaeke, Tim Wellens en Bart De Clercq kregen in extremis nog het gezelschap van Philippe Gilbert. “Aanvankelijk leken het EK en het WK bij hem de voorkeur te krijgen. Maar als een renner met een dergelijke status op zijn stappen terugkeert en tóch belangstelling toont voor een plek in de preselectie voor de Spelen geef je daar als bondscoach gehoor aan.”

C.T. Vive le velo Diegem geeft Sietze Kuyl plaats op het startpodium van B.K. Ploegentijdrit in Borlo

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Jun 2016 - 09:28

Sietze Kuyl was half januari met de fiets op weg naar de ploegtraining van C.T. Vive le velo Diegem, toen hij door een rechts afdraaiende autobus van het fietspad werd gemaaid. Sietse schoof met de fiets helemaal onder de bus door en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis van Vilvoorde. Even werd er gevreesd voor het verlies van het linkerbeen, maar gelukkig konden de dokters dit voorkomen. Na 2 operaties aan de heup en 6 weken ziekenhuis wachtte Sietze een lange revalidatie.

Stig Broeckx overgebracht naar Genk: voor onbepaalde tijd in kunstmatige coma

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jun 2016 - 18:47

Stig Broeckx is met succes geopeerd aan de gebroken oogkas, die hij opliep tijdens de Ronde van België. Gisteren is de renner, die zich nog steeds in een kunstmatige coma bevindt, overgebracht naar het ZOL-ziekenhuis in Genk, waar hij op de afdeling intensieve zorgen  en onder begeleiding van het neurochirurgisch team verder zal opgevolgd worden. De kunstmatige coma wordt voor onbepaalde duur in stand gehouden. Pas in een later stadium is een verder evaluatie en prognose mogelijk.

Reglementswijzigingen om veiligheid renners te verzekeren: beperkingen aantal starters

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jun 2016 - 14:47

De KBWB blijft onverminderd werk maken van het bevorderen van de veiligheid van deelnemers aan wielerwedstrijden. Dat geldt zowel voor de renners als voor de volgers in de karavaan. Eerder deze maand werd al een vergadering belegd met renners, ploegleiders, vertegenwoordigers van de ordediensten en de organisatoren van belangrijke wielerwedstrijden op de UCI-kalender.

Lothar Verhulst als belofte naar EFC-Etixx Cycling Team

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2016 - 19:03

Het EFC-Etixx Cycling Team is bezig met de toekomst. Zo zijn ze zeer trots om een eerste transfer aan te kondigen.

Lothar Verhulst zal in 2017 het Efc Etixx U23 Cycling Team vervoegen. De junior uit Ledegem zal zijn beloften periode aanvatten in de groen/zwarte kleuren, momenteel rijdt hij voor het AviaWcupCT. Lothar is een allrounder die gekenmerkt wordt door zijn aanvallend temperament. Hij kan net zo goed de Vlaamse Ardennen als het zwaardere klimwerk aan.

Pagina's

Abonneren op Nieuws