Nieuws

Yorick Slagmulders maakt de overstap naar Baguet - M.I.B.A. Poorten - Indulek - Derito Cycling Team

Door Sophie Richez op 28 Apr 2016 - 18:48

3de jaarsbelofte Yorick Slagmulders zal vanaf nu de kleuren van het Baguet - M.I.B.A. Poorten - Indulek - Derito Cycling Team verdedigen. Na onderling overleg heeft Home Solution Anmpa Soenens S de beslissing van Yorick geaccepteerd.

"Het voelt goed om in een ploeg terecht te komen die in mij gelooft en waar ik het volste vertrouwen in heb. Ik zie dit als een nieuwe kans om mij volledig te ontplooien als renner in de Ardense koersen." vertelde Yorick.’

Lotto Soudal: Selectie voor Giro 2016 is bekend: Sean De Bie debuteert

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Apr 2016 - 15:34

Het klassieke voorjaar is afgelopen en de eerste Grote Ronde van het jaar loert om de hoek. De Ronde van Italië (6 mei – 29 mei) gaat volgende week vrijdag van start in het Nederlandse Apeldoorn. Lotto Soudal heeft deze negen renners geselecteerd voor de Giro: Lars Bak, Sean De Bie, André Greipel, Adam Hansen, Pim Ligthart, Maxime Monfort, Jürgen Roelandts, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Welke renner speelt binnenkort een rol in de nieuwe film "Coureur" ?

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Apr 2016 - 09:43

Productiehuis CZAR start met de voorbereidingen van het langspeeldebuut van Kenneth Mercken. Coureur speelt zich af in Vlaanderen & Italië en volgt het afzien, de glorie en de dromen van een jonge Flandrien die het wil maken als coureur, ongeacht de gevolgen voor zichzelf en zijn omgeving. Voor de film is CZAR op zoek naar gedreven jongens tussen 15 en 21 jaar die een passie hebben voor wielrennen. Acteerervaring is absoluut geen vereiste en de draaiperiode is voorzien lente/zomer 2017.

Stig Broeckx is klaar om opnieuw in competitie te treden

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Apr 2016 - 22:00

Even terugspoelen naar zondag 28 februari. Een dertigtal kilometer voor de finish van Kuurne-Brussel-Kuurne laat Lotto Soudal-renner Stig Broeckx zich afzakken van de kop en wordt daarbij aangereden door een motor.

Een sleutelbeenbreuk, een gebarsten rib en een gekneusde hand luidde het verdict. De bijna 26-jarige renner werd diezelfde avond nog geopereerd aan het sleutelbeen. Zeven weken na de gebeurtenissen vertelt Stig hoe hij met de aanrijding omging.

Michael Goolaerts weken out na val in Tour de Loir et Cher

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Apr 2016 - 10:20

Michael Goolaerts kwam gisteren ten val tijdens de laatste rit in Tour de Loir et Cher. De laatstejaars belofte van Lotto Soudal brak hierbij zijn scafoïde en elleboog. Morgen moet Michael terug naar het ziekenhuis voor een operatie aan scafoïde.

Koen Wauters bijt zich vast in het wiel van Tom Boonen

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Apr 2016 - 19:32

Het leven en de loopbaan van Tom Boonen zijn welbekend: zijn wielertriomfen, zijn valpartijen, zijn escapades, zijn populariteit. Maar onder die laag van beroemdheid schuilt een man die zichzelf nog lang niet helemaal heeft prijsgegeven. Boonen heeft recent in Parijs-Roubaix bewezen dat hij nog heel wat in zijn mars heeft, zelfs na een korte revalidatie. Tom heeft in het verleden reeds aangegeven dat hij richting laatste rechte lijn gaat in zijn actieve wielerloopbaan, maar wanneer hij dat kruispunt zal bereiken… ligt nog open.

Pagina's

Abonneren op Nieuws